Skip to content

Tænk på miljøet og køb poser i det rigtige materiale

Miljøet er noget som mange tænker på, og også virksomheder har taget det til sig når de planlægger produktionen af produkter og hvilke materialer, som skal bruges. Især når det kommer til plastikposer og bæreposer, er der store udfordringer for miljøet. Plastikposer er noget som mange bruger hver dag, men det er ikke alle som bruger dem flere gange, og ender med bare at smide dem ud efter de er kommet hjem fra supermarkedet med deres varer. Men det er muligt at gøre plastikposer mere miljøvenlige – læs med her og find ud af hvordan.

artikel 5

Bæreposer og EU

Vi skal passe på vores miljø så også de næste generationer kan nyde godt af alle de goder vi har nu. Plastikposer er meget skadelige overfor miljøet da de, selv efter de er blevet smidt ud, kan overleve og skade naturen i hundrede år. Derfor er EU-kommissionen også gået ind på netop dette område og har skærpet regler for kvaliteten af bæreposer og plastikposer som bliver produceret. Det har nemlig vist sig at folk i EU bruger plastikposer af bedre og tykkere kvalitet flere gange, hvorimod de helt tynde bæreposer blot bliver smidt i skraldespanden efter første gang man har købt dem. Og selvom de tynde bæreposer bliver opfattet som skrøbelige, så tager det alligevel hundrede år for naturen at nedbryde dem – og det er hårdt for miljøet. I Danmark alene bruger vi årligt 350 millioner plastikposer, så der er virkelig plads til forbedring!

Plastikposer kan være miljøvenlige

Det er vigtigt at vi som forbrugere ændre vores vaner. Vi skal vælge at genbruge plastikposerne vi får i supermarkederne og i andre butikker og gerne igen og igen. En måde at gøre det på, er at lave plastikposer i en så god kvalitet så de kan holde til at blive brugt mange gange uden at de går i stykker. Hvis poserne ikke er af en ordentlig kvalitet, så skal der ikke mange indkøbsture i supermarkedet til, før posen giver efter og går i stykker og du har varer ud over det hele.

Det er ikke blot tykkelsen på plastposen som kan forbedres, men også metoden der bruges når poserne skal produceres. Med den nye teknologi som findes i dag, kan man lave poserne på en meget miljøvenlig måde, og plastikken som kommer ud af det er faktisk også bedre for miljøet. I dag kan man producerer plastik som naturen kan nedbryde – hvis det skulle ske at nogle kom til at smide en pose ud. Plasten bliver nedbrudt på kun to til tre år i stedet for de hundrede år ved almindeligt plast.

Så tænk over dit forbrug af plastikposer og genbrud dem så mange gange som muligt – så er du med til at forbedre miljøet betydeligt!

Læs her hvad EU-kommissionen har udsat af regler på området lige.

Published inmiljø