Skip to content

Skal du bygge hus, og er du i tvivl om valg af hus type? Så få info her

Finanskrisen har ramt det danske boligmarked i mange år efterhånden, og der bygges ikke på samme måde som før finanskrisen indtræf. Det kunne dog tyde på at dette vil ændre sig de kommende år, og måske du går med overvejelser om at bygge dit helt eget drømmehus?

Når man skal bygge hus, så kan man som udgangspunkt vælge to løsninger.

1) Man kan bygge et specieltegnet arkitekttegnet hus, hvor man bliver rådgivet af en arkitekt.

2) man kan vælge den billigere og hurtigere løsning, og bygge et såkaldt ”typehus” – som modsat det specieltegnede hus, findes andre steder.

Der er fordele og ulemper ved begge typer af huse, men hvor der ikke er tvivl om at det specieltegnede hus for mange er den store drøm, da man selvfølgelig kan bygge huset helt som man ønsker og drømmer om.

billede1

Når man skal foretage et stort valg, som det er når man skal bygge et hus – så kan det være en god idé at sætte fordele og ulemper op imod hinanden, så man på den måde bedst kan vurdere hvad der passer bedst til ens behov, økonomi, drømme, mm.

Hvad der er godt og skidt ved et typehus

Mange vælger i dag at bygge et typehus, da byggeprocessen er langt kortere, og huset ofte er langt billigere. Herunder har vi prøvet at liste ulemper og fordele ved typehuset – og forhåbentligt kan du bruge viden til at foretage din beslutning når du skal bygge hus.

Typehus fordele

 • Huset vil stå klar hurtigere end hvis du selv skal tegne og opføre det.
 • Det er billigere, da typehus firmaet ofte genbruger materialer og har det samme håndværker team til at udføre opgaverne, mm.
 • Du behøver kun at skrive kontrakt med en virksomhed, og de vil herefter stå for byggeprocessen og have ansvaret ud fra byggekontrakten.
 • Økonomisk er det nemmere at styre budgettet – da du blot får en fast pris fra typehus firmaet inden du begynder at bygge – altså ingen uventede omkostninger.
 • Da et typehus i de fleste tilfælde er opført andetsteds eller der findes en demo model, har du mulighed for at teste huset inden du vælger at købe/bygge det.

Ulemper ved et typehus

 • Huset vil ikke være unikt bagefter, da det måske findes i flere hundrede eksemplarer landet over. Det vil kunne påvirke salgsprisen, og gøre det sværere at sælge.
 • Typehuset passer måske ikke arkitektonisk ind i området hvor byggegrunden er placeret – hvilket kan give nogle udfordringer.
 • Du får kun rådgivning fra typehus firmaet, hvilket kan give usikkerhed omkring kvalitet, mm. Det anbefales derfor at tag en uvildig rådgiver med ind og over byggeforløbet.

Vil du gerne vide mere om typehuse, eller se hvordan de kan se ud – så finder du mere information hos: Eurodan-Huse.dk

Specieltegnet arkitekthus

Går man med drømmen om at få sit helt eget drømmehus, så vil en arkitekt kunne hjælpe med dette. Her vil han i samarbejde med dig, kunne designe huset ud fra dine og din families ønsker.

Et specieltegnet hus er dog også ofte langt dyrere at bygge, så det sætter nogle krav til en god og sund økonomi.

Fordele ved et specieltegnet hus

 • Huset vil fremstå helt unikt bagefter, hvilket vil øge salgsprisen og gøre det nemmere at sælge.
 • Du kan lave huset præcist som du ønsker og med de materialer, design, mm. Du ønsker.
 • Med en professionel arkitekt ind over projektet vil du have garanti for gennemført stil og kvalitet igennem hele byggeforløbet
 • Du vil med sikkerhed få dine boligdrømme ført ud i livet.

Ulemper ved et specieltegnet hus

 • Det kræver en god og sund økonomi, da det er langt dyrere at bygge et sådant drømmehus.
 • Byggeforløbet vil foregå med en større usikkerhed, da der kan opstå uventede ting.
 • Det vil tag langt længere tid bygge et specieltegnet hus, da huset først skal tegnes, materiale valg, osv, osv.
Published indecor