Skip to content

Sådan virker din sms-besked

Sms’en er blevet den foretrukne form for kommunikation blandt den yngre generation, og derfor kigger vi i denne omgang, i samarbejde med sms-gateway.nu, på hvad sms’en egentlig er for en størrelse.

Nu med mere avancerede telefoner og intelligente enheder, har sms’er bredt sig til erhvervslivet og er blevet et hit blandt voksne.

Efterhånden som nye mobiltelefoner kommer, tilbyder enhederne bedre løsninger og pakker til denne nye tekniske besættelse.

3 sms

Nogle vil måske undre sig over hvad teknologien bag sms er, eller hvordan det rent faktisk er muligt.

Denne underen kunne være hvordan tekstbeskederne rejser over luftbølgerne og når sin ønskede destination intakt? Teknologien bag tekstbeskeder er SMS (Short Message Service).

SMS bruges til at sende og modtage beskeder til og fra mobiltelefoner. SMS har dog sine begrænsninger, da SMS kun giver mulighed for at sende op til 160 tegn i beskeden. Grænsen på 160 tegn er kun for latinske bogstaver, tal og symboler. Andre sprog har en grænse på 70 tegn.

Mobiltelefoner sender og modtager altid informationer via signaler, selv når telefonen ikke er i brug. Signalerne sendes og modtages fra et mobiltelefontårn eller en kontrolkanal. For at telefonopkald og meddelelser kan komme igennem, har kontrolkanalen brug for at vide, hvilken telefon der hører til hvilket telefonnummer.

Afhængig af placeringen af mobiltelefonen, vil det kommunikere med forskellige tårne ​​som brugeren bevæger sig rundt i byen, stat, land og endda i verden.

Hvis telefonen ikke er i stand til at kommunikere med et tårn, så vil det ikke modtage et signal og kan dermed ikke bruges. Den effekt som vi alt for godt kender i Danmark, når de rammer de døde egne af landet.

Når en meddelelse er sendt, ska den først gå gennem det nærliggende tårn og derefter SMS-centeret.

Hele budskabet i sms formateres på en sådan måde,at det er i stand til at rejse til og fra byen, og stadig blive modtaget af mobiltelefonen denne sendes til. Udover selve beskeden, så medfølger der også data i forbindelse med meddelelsen, såsom længden af meddelelsen, destination, format og tidsstempel.

Oplysninger som de fleste ikke tænker over, men som er meget vigtigt enheder i SMS’en.

Der er nogle helt specielle grunde til, at brugerne foretrækker tekstbeskeder i forhold til andre former for kommunikation. For det første er de mere diskrete end et telefonopkald, fordi faren for at blive overhørt fjernes. En tekstbesked er endvidere også hurtigere at sende end at foretage et telefonopkald.

SMS-beskeder kan også leveres, selvom telefonen er slukket eller uden for rækkevidde. Når forbindelsen er tilbage igen leveres beskeden til telefonen. Der er dog også visse ulemper ved at anvende tekstbeskeder.

SMS teknologien kan nemt blive angrebet. Et overvældende antal sms’er sendt på en gang kan overmande mobiltårnene og dermed forhindre folk i at modtage deres telefonopkald.

Published inHvordan virker det?