Skip to content

Sådan sparer du penge på din elregning 

Hvert år kommer elregningen ind af døren, og nogle gange bliver du overrasket over, hvor lidt regningen lyder på, mens andre gange er den meget højere, end du lige havde regnet med.

Vil du i fremtiden sikre dig mod, at den bliver så lav som overhovedet mulig, bør du læse videre i denne tekst, da det ofte er små ting i hverdagen, der kan gøre de helt store forskelle.

Følger du disse råd og samtidig udskifter dine gamle apparater til nye, moderne, energibesparende effektive modeller, vil der kunne være endnu flere penge at hente.

Hjælper du til med at spare på strømmen, sparer du ikke kun dig selv for penge, men samtidig er du med til at reducere den miljøbelastning, vi alle bidrager til på hver sin måde.

I dag er det således, at de private husholdninger står for omkring en tredjedel af energiforbrugere i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi alle yder en kollektiv indsats i kampen om at bruge mindre energi.

Følg disse simple råd og din kommende elregning vil være reduceret

Selvom el-forbruget hos de private i Danmark har været stabilt over de seneste 10 år, har antallet af el-apparater og deres størrelse ændret sig.

Førhen havde man ofte kun få, men meget store el-apparater, hvor man i dag ofte har flere mindre, som bruger en hel del strøm ved at stå tændt ved standby.

En af de helt store strømslugere er, som før nævnt, standby-funktionen, som findes på mange el-apparater i dag. Det kunne eksempelvis være dit fjernsyn.

Tikma-til-jffn.dk---billede

Sørg for at slukke det helt, i stedet for bare at sætte det på standby. Nogle tror, at det næsten ikke bruger noget strøm, men faktum er, at et fjernsyn bruger væsentligt med strøm, også selvom det er på standby.

En anden ting, som langt de fleste har i deres hjem, er en vaske- og opvaskemaskine. I stedet for kun at vaske lidt tøj ad gangen, så sørg for at fylde begge el-apparater helt op hver gang.

Ydermere kan du godt vaske dit tøj ved en lavere temperatur, da det også vil kunne spare dig for mere strøm. Når du vasker, bør du så vidt som muligt også undgå at bruge din tørretumbler, hvis du har mulighed for selv at tørre dit tøj udenfor.

I forhold til madlavningen er der også her nogle simple ting, som kan reducere dit elforbrug med helt op til 30 procent om året.

Brug mindre vand, når du koger æg eller pasta. Du kan nøjes med kun at bruge 1-2 dl vand, i stedet for at fylde gryden helt op, da det vil tage væsentligt længere tid for dit komfur at varme en hel gryde med vand op, fremfor kun 1-2 dl.

En anden ting, som de fleste kender til, men som de hurtigt kommer fra igen, er at huske at slukke for lyset, når det ikke bliver brugt. Hvorfor skal det være tændt, hvis ingen får noget nytte ud af det?

Derudover bør du også bruge LED-pærer i dit hjem, da de bruger mindre strøm, men også er langt mere effektive end almindelige pærer.

Benytter du dig af overstående tips og tricks, vil du med garanti kunne se resultater på din kommende el-regning. Disse overstående simple små ting i hverdagen kan gøre underværker på den lange bane og spare dig for en masse penge om året på din el-regning.

Få en elektriker ud

Uanset om du bor på Sjælland, Fyn eller i Jylland, vil du kunne få en elektriker ud for at se på dit hus eller lejlighed, og han vil kunne være behjælpelig med omkring, hvad du skal gøre for at spare penge på din årlige elregning.

Antager vi, at du bor i Silkeborg, vil elektrikeren fra Silkeborg kunne sætte nye stikkontakter i dit hjem eller sætte nogle nye lamper op, hvis du ikke selv kan løse disse opgaver.

 

Published ininde