Skip to content

Biopejsen – den moderne brændeovn

Det helt ideelle hjem indeholder – for mange mennesker – en brændeovn, som står helt centralt i stuen, hvorfor alle møbler rettes hen imod denne, men den gammeldags brændeovn må efterhånden vige sin plads for den moderne biopejs. En biopejs er nemlig et alternativ til denne gammeldags brændeovn, og det er den med rette.

Der er en lang række fordele ved installationen af en biopejs, som i høj grad udkonkurrerer de gammeldags modeller, som både tids-, penge- og pladsmæssigt kræver meget mere, end den moderne biopejs gør.

 

Ingen vedligeholdelse, rengøring eller stort pladsbehov ved biopejs

En biopejs kan meget let installeres, og efter dette er sket, så falder behovene for videre indvirkning på biopejsens ve og vel. En biopejs kræver først og fremmest ikke en skorsten, så hvis man ønsker en brændeovn, men man ikke har lyst til at bygge til, så er en biopejs selvfølgelig et godt alternativ.

Dernæst så asker og soder en biopejs ikke, hvorfor der ikke skal gøres rent i en biopejs. Den kræver heller ikke en aktiv vedligeholdelse. En biopejs har også færre lugtgener, end en almindelig brændeovn har. Der er altså mange fordele ved installationen af en biopejs i sit hjem.

Moderne brændeovn – stadigvæk en brændeovn

En biopejs er altså en utrolig moderne brændeovn, men det er værd at notere sig, at det altså stadigvæk er en brændeovn. Derfor forbruger en biopejs også ilt, når flammen skal holdes i live. Derfor skal det af sikkerhedsmæssige årsager frarådes, at man installerer en biopejs i et rum på mindre end 20 kvadratmeter, og hvor et vindue gerne må være åbnet let på klem, når ens biopejs er i brug.

En biopejs er ikke passende til brug i primær opvarmning, som en brændeovn ellers sagtens kan være. En brændeovn vil nemlig være billigere i brug her. Når der blot er tale om brug til hyggelige stunder, hvor temperaturstigningen blot er på et par grader, så er en biopejs helt ideel. Man bør benytte sin biopejs ansvarligt, og man skal huske på, at det altså stadigvæk er en pejs, man har med at gøre.

Læs meget mere om udvalget og brugen af biopejse her.

Published ininde