Skip to content

8 tips til sundt hår

Her følger et par tips til, hvordan du holder dit hår sundt og naturligt, og dermed hvordan du undgår hårtab og usundt samt fedtet hår.

1. Vask kun med shampoo et par gange om ugen

. Det er en lille skjult hemmelighed, at de fleste kvinder med sundt hår kun vasker deres hår med shampoo og balsam et par gange om ugen, og dermed undgår de, at håret tørrer ud.

Hvis dit hår er fedtet mellem hårvask, så prøv en tørshampoo. Gør du det kan du vænne dit hår til kun, at blive vasket hver 2. eller 3. dag.

2. Bliv klippet regelmæssigt

. Spaltede spidser har aldrig været et kønt eller sundt at se på, så få klippet enderne hver 3. måned for et sundt og tykkere hår.

3. Skift shampoo og balsam ofte

. Dit hår er som din krop, nemlig hurtig til at tilvende sig til noget. Derfor skal du variere din shampoo og balsam.

4. Farv kun dit hår når allermest nødvendigt

. De fleste ved det godt: Vil du have sundt hår, skal du holde dig fra hårfarve og blegningsmidler.

Men vil du have frisket farven lidt op i ny og næ, så brug kun de kredse midler når du virkelig trænger til fornyelse, men tænk på, hvad de forskellige typer farvning gør ved håret.

5. Lad dit hår lufttørre.

Hvis du vil have sundt hår, skal du holde dig fra overophedede styling redskaber, der tørrer håret ud (især om vinteren).

Hvis du virkelig ikke kan holde ud, at have vådt hår, så lyder anbefalingen herfra, at du bør bruge koldluft funktionen på din hårtørrer.

6. Brug en god hårkur et par gange om måneden

. Først er det vigtigt, at du finder det/de produkter der passer til din hårtype.

Har du ikke tidligere brugt hårkur vil du blive overrasket over, hvor stor en forskel de kan gøre for livløst og kedeligt hår.

Er dit hår meget tørt kan du også bruge et par dråber hårolie i håndklædetørt hår.

7. Lad være med at børste dit hår

. Ej okay, lad ikke helt være, men tænk over, at du ikke over-børster det, børster det for meget eller for voldsomt. Det er sundt for både hår og hovedbund at børste håret igennem, men børster du håret for tit, kan du miste volume. Hvis du er typen der er afhængig af børsten, så køb en med naturhår.

8. Spis sundt og tag vitaminer

. Kosten spiller også en stor rolle, ja faktisk en af de største roller, når vi taler sundt hår. Sunde madvaner og den rette dosis af vitaminer er super vigtigt for både krop og hår.

Sørg for at få masser af sundt fedt (fed fisk, avokado, nødder) og tag evt et supplement af B-vitaminer der styrker negle og hår. Læs mere om vitaminer, og hvad de gør for kroppen her.

Skrevet i samarbejde med haarklinikken.dk

Published inHvordan virker det?