Skip to content

Hvordan sammensættes elregningen?

El er efterhånden gået hen og blivet en af vores største udgifter som boligejer eller lejer. Os danskere betaler hvert år 400 millioner kroner for meget i el – og dette skyldes simpelthen et unødvendigt overforbrug af energi, som sagtens ville kunne reduceres ved at bruge den sunde fornuft.

Ved at nedsætte dit elforbrug vil du kunne opnå nogle store besparelser på din elregning, samtidig med at du skåner miljøet – hvilket anno 2014 aldrig har været vigtigere, da vi konstant ser tegn på at vores klode er under hård belastning pga. CO2 udslip og drivhuseffekter.

 light-bulb-off-1435119-m

10 elsparetips til dig

Vi har søgt lidt rundt på nettet, og fundet frem til 10 hurtige spare tips til hvordan du nedsætter dit elforbrug.
1. Brug halogen til spotbelysning og sluk på kontakten til transformeren.
2. Når du køber hårde og hvidevarer, så gå efter produkter som er energimærket. A+++ og helst så mange + som muligt, da det betyder store besparelser på elforbruget.
3. Brug elspareskinner til fx computer, tv, mm.
4. Udskift din cirkulationspumpe til et miljø og energivenlig, helst A-mærket.
5. Brug lampe sensorer til fx udendørs lys – så lyset ikke står tændt unødvendigt meget.
6. Når du vasker tøj i vaskemaskinen, så husk at fyld maskinen helt op og vask ved lavere temperatur, da det er energibesparende.
7. Drop tørretumbleren, og tør tøjet udenfor i stedet.
8. Skift dine gamle pærer ud med el-sparerpære. Dette er dog blevet et lovkrav i DK.
9. Tag stikket ud af dine elektriske apparater når du ikke bruger dem, da de står og bruger standby strøm.
10. Bruger du mobiloplader, så husk at tag dem ud af kontakten når du ikke oplader – da de også kan bruge unødvendig strøm!

11. Sæt dig ind i energimærkningen af hvidevarerne.

Hvis du bruger nogle af disse el spare tips i hverdagen, vil du med sikkerhed kunne mærke det på din næste elregning.

Sådan sparer du yderligere penge på din elregning
I Danmark findes der efterhånden en del energiselskaber som gerne vil sælge strøm til dig. Du kender formentlig allerede energiselskaber som Dong Energy, osv.

Ligesom så mange andre produkter og services, så konkurrere disse energiselskaber også omkring elpriserne. Nogle af dem bruger stadig manuel arbejdskraft når de køber og sælger el og gas – hvor nogle af de nye spillere på markedet har lavet elektroniske systemer, som gør dem i stand til at spare penge på arbejdskraften.

I det at de kan spare penge, kan de også tillade sig at sælge el til nogle lavere priser – hvilket kommer os forbrugere til gode.
Et af de nye energiselskaber som sælger billig el er Nettopower Aps. Du kan se hvorfor de kan sælge billigere el i Danmark, og hvorfor de var de billigste i 2013 – ved at besøge deres hjemmeside her.

Published inHvordan virker det?miljø